ASOCIAȚIE 2020-01-29T14:42:49+00:00

Asociatia Proecologic Sistem a fost invitata si a participat la sfarsitul anului 2019 la intalnirea organizata de MADR cu reprezentantii sectorului de agricultura ecologica.

Intalnirea a avut ca si scop, initeierea si dezvoltarea colaborarii in vederea asigurarii unui parteneriat real cu sectorul de agicultura ecologica, prin intermediul careia s-a urmarit identificarea necesitatilor si solutiilor de dezvoltare a sectorului agro alimentar.

Asociatia Proecologic Sistem a participat activ si a propus o serie de solutii, structurate pe fiecare categorie de problema in parte, respectiv:

 • PROBLEMĂ 1 – GRADUL REDUS DE SPRIJIN SPECIFIC ADRESAT SECTORULUI DE PRODUCTIE PRIMARA ECOLOGICA
 • PROBLEMA 2 – GRADUL REDUS DE TEHNOLOGIZARE SI INOVARE LA NIVELUL VERIGII DE PROCESARE DE PRODUSE ECOLOGICE
 • PROBLEMA 3: NIVELUL SCAZUT DE COMERCIALIZARE A PRODUSULUI ECOLOGIC ROMANESC

Detalii privind solutiile propuse de Asociatia Proecologic Sistem la intalnirea cu MADR  pot fi vizualizate in materialul Anexă -probleme sector Eco MADR – Proecologic Sistem – inaintat de asociatia noastra.

Fiind consecventa principilor de desfasurare a activitatilor si colaborarii, Asociatia militeaza in continuare pentru promovarea unui comert echitabil si sustinerea fermelor de familie, propunand printre altele crearea si dezvoltarea conceptului ferma ecologica de familie.

Va uram spor in toate!

office@proecologicsistem.com sau la 0722735901

Bine ati venit pe pagina de prezentare a Asociatiei Proecologic Sistem

VIZIUNE

Ce vedem când ne uităm în viitor?

Vedem o Românie în care tinerii se implică activ în practicarea agriculturii ecologice, bazandu-se pe tehnologii moderne de comunicare si productie, adaptate realitatilor societății în care trăiesc. În care ideiile individuale pot fi puse în practică, prin efortul comun si numai prin implicarea personala a tuturor celor interesati.

MISIUNE

Misiunea pe care ne-o asumăm este să creăm legături între producatorii de produse ecologice si consumatori, sa aducem produsele si viata sanatoasa  apropae de noi toti și să contribuim la dezvoltarea societății în care trăim.

SCOP

Asociatia a fost constituita in scopul promovarii excelentei in domeniul promovarii si comercializarii de produse ecologice certificate, cresterea competitivitatii in acest domeniu, armonizarea, reprezentarea si apararea intereselor membrilor la nivel national si international. Pe langa aceestea ne dorim implicarea grupurilor de tineri, a grupurilor comunitare precum şi a administraţiilor locale în acţiuni de dezvoltare durabilă, protecţia mediului şi ecologie contribuind astfel la menţinerea unui mediu natural, curat si sănatos.

Ne dorim ca impreuna cu Dumneavoastra, sa devenim, in scurt timp, un centru de excelenta in acest domeniu care sa va sprijine ori de cate ori veti avea nevoie.

Dincolo de vointa noastra, de a aseza agricultura ecologica din Romania pe locul pe care il merita, avem nevoie de sprijinul Dumneavoastra pentru ca prin eforturi comune sa aducem o schimbare in bine in acest domeniu. Dorim sa realizam impreuna proiectele de care aveti nevoie, pentru care sa gasim sprijin si pe care sa le ducem la bun sfarsit.

Pentru realizarea acestor obiective avem alaturi o serie de instrumente, pornind de la imaginea tot mai favorabila a pietei produselor ecologice la nivel national si comunitar, la sprijinul efectuat prin Programul National de Dezvoltarea Rurala-masura plati de agro-mediu, precum si de seriozitatea echipei, alaturi de intelepciunea celor carora li se datoreaza practic nasterea acestui sector si pana la o retea internationala de parteneri, dispusi sa ne sprijine.

Dar reusita acestor obiective nu depinde numai de noi, ci si de dorinta Dumneavoastra de a ne fi alaturi. Ne dorim din partea Dumneavoastra o implicare directa si-n acelasi timp sa va alaturati experientiei noastre profesionale pentru a ne indeplini obiectivele comune.

Ultimul scop al acestui mesaj este ca Dumneavoastra ca operator in agricultura ecologica sa beneficiati de noi oportunitati de dezvoltare si de promovare pe care doar reprezentarea intereselor intr-o Asociatie puternica vi le poate oferi. De asemenea ne dorim sa va oferim sprijinul in cresterea competentelor specifice, sa va facem cunoscut colegilor Dumneavoastra din tara si din strainatate si impreuna sa acumulam experienta necesara pentru a fi increzatori in viitorul nostru ca indivizi, ca asociatie si ca sector agricol.

Nu in ultimul rand ne dorim sa sustinem conceptul de durabilitate prin realizarea unei comunitati intre Dumneavoastra si consumatori pentru o viata sanatoasa si pentru a asigura, protectia mediului in care traim.

Acestea sunt gandurile noastre pe care am simtit ca trebuie sa vi le impartasim. Si trebuie sa spunem ca dincolo de aceste cuvinte sunt multe de facut. Va multumim pentru rabdarea de a citi tot ceea ce am dorit sa va transmitem prin acest prim mesaj.

Cu deosebita consideratie,

Consiliul Director Al Asociatiei 

Teodora ALDESCU –Presedinte

Ion PETRE–Vicepresedinte

Marin DUMBRAVA-Secretar

Membrii asociației

De ce?

Pentru ca suntem o asociatie tanara, stim ce vrem, stim cum putem obtine ceea ce vrem si suntem dispusi sa ne investim priceperea, experienta si timpul in slujba unor obiective pe care le consideram esentiale pentru dezvoltarea sectorului de agricultura ecologica.

Suntem pregatiti sa va sprijinim , prin intermediul unei retele de parteneri si colaboratori cu expertiza in diferite domenii ale promovarii si marketingului produselor ecologice si pentru ca impreuna sa creem o echipa in cadrul careia ne dorim ca nivelul performantei voastre sa creasca pe masura ce avansam impreuna!

Va oferim sansa de a va implica ACUM alaturi de noi. NU va oferim nimic fara dedicatie si seriozitate, dar va asiguram ca va puteti baza pe noi in tot ceea ce vom intreprinde ca parteneri. 

Si dincolo de discutii, va fi nevoie sa actionam IMPREUNA pentru ca sectorul ecologic romanesc sa devina mai puternic.

Cum?

Daca sunteti interesat in a va alatura Asociatiei noastre si eforturilor de a dezvolta si promova excelenta in sectorul de agricultura ecologica, cu precadere in marketingul produselor ecologice certificate, sunteti invitati sa aderati folosind Cererea de aderare.

Dupa completare, va rugam sa o transmiteti la: office@proecologicsistem.com

Pasii aderarii la Asociatia Proecologic Sistem

 1. Dupa ce veti primi cererea de aderare, vom lua legatura cu Dumneavoastra spre a va informa asupra primirii acestor documente si asupra pasilor urmatori necesari.
 2. Toate cererile vor fi analizate de catre Consiliul Director (CD) pentru avizul provizoriu pana la intrunirea AGA. Dupa analiza veti primi o informare oficiala din partea CD cu rezultatul analizei candidaturii dumneavoastra.
 3. In urma obtinerii avizului pozitiv provizoriu din partea CD, veti fi informati si puteti participa la sedinta AGA (cu statut de invitat).
 4. Cererea Dumneavoastra de aderare impreuna cu toate documentele transmise, va fi supusa votului Adunarii Generale a Asociatilor (AGA) – rezultatul votului este decizional (acceptare/respingere)
  In cadrul AGA, veti putea participa cu statut de invitat (fara drept de vot) pentru a cunoaste membrii asociatiei Proecologic Sistem si pentru a va putea sustine candidatura.

Plata taxei de aderare si a cotizatiei anuale poate fi efectuata in contul

ASOCIATIA PROECOLOGIC SISTEM

CUI 36845545
IBAN RO77BTRLRONCRT0367055001

Deschis la Banca Transilvania Ploiesti

SFATURI PRACTICE INTREBARI SI RASPUNSURI LEGATE DE CONVERSIA LA AGRICULTURA ECOLOGICA

Puteti descarca materialul pus la dispozitie de unul din membrii nostrii. Aceste informatii clarifica aspectele legate de inceperea conversiei la agricultura ecologica. Materialul este pus la dispozitie de SC Integro Management Consult SRL, care isi desfasoara activitatea sub motto-ul “Calitatea nu este o intamplare”.

Asociatia Proecologic Sistem este singura asociație care va poate pune la dispoziție o gama larga de servicii.

Acestea servicii sunt oferite de Asociație prin intermediul unor consultanti, firme specializate sau persoane cu expertiza, in domenii de interes pentru dumneavoastra, cum ar fi:

 • productie si comercializare ecologica
 • dezvoltarea afacerii ecologice
 • branding si identitate vizuala
 • identificare surse si resurse financiare pentru dezvoltare
 • management si dezvoltarea resurselor umane, etc

Specific, din serviciile ce pot fi oferite enumeram:

 • Consultanta specifica certificare ecologica +asistenta control certificare ecologica (inclusiv evidenta registre/dosare)
 • Consultanta specifica inregistrare suplimente alimentare (include intocmirea documentatiei si depunerea si ridicarea documentatiei/rezultatelor)
 • Consultanta specifica realizare analize produse alimentare (include realizarea documentatiei si depunerea si ridicarea rapoartelor de analiza)
 • Acordarea de coduri de bare
 • Acces informatii grup – grupul asociatiei de whatsup
 • Promovare pe site-ul/facebook asociatie
 • Asistenta elaborare/modificare eticheta
 • Inregistrare marca OSIM
 • Inregistrare marca nivel european
 • Consultanta generala si specifica in relatia cu DSVSA
 • Consultanta generala si specifica in relatia cu APIA
 • consultanta generala si specifica in relatia cu alte autoritati
 • Consultanta specifica alte avize
 • Consultanta (identificare piete, clienti si asistenta).
 • Asistenta identificare client si derulare contract vanzare
 • Consultanta fonduri europene
 • Alte servicii la cerere

Protecția mediului

Legislatie Comunitara AE

Legislatia Nationala AE

Asociatia Proecologic Sistem  – Email: office@proecologicsistem.com

Consiliul Director:

Teodora ALDESCU – Presedinte, Email: teodora.aldescu@proecologicsistem.com, Mobil: 0745076600

Ion PETRE – Vicepresedinte, Email: petre.ion@proecologicsistem.com, Mobil: 0722735901

Marin DUMBRAVA – Secretar General, Email: dumbrava.marin@proecologicsistem.comMobil: 0724543869