Cum ar fi daca fermierii ar deveni operatori de calculator care doar supraveghează o trupă ordonată de roboţi capabili să lucreze pământul fără intervenţia tractoristului?

Roboţii capabili să facă activităţi autonome deja există şi sunt pregătiţi să preia o mare parte din responsabilitatea unui tractorist.

Tractobot este un proiect dezvoltat de Kyler Laird. Kyler a început să facă public tractorul autonom încă din 2016, iar primul lucru dezvoltat a fost un algoritm capabil să schimbe direcţia tractoului.

Proiectul a trecut prin multe etape de dezvoltare şi schimbări. Una dintre etapele care au dus la crearea unui tractor autonom a fost folosirea framework-ului ROS.

Tractobot este deja capabil să meargă în linie dreaptă, să întoarcă, şi să comande o seri întreagă de instrumente folosite la activităţile din agricultură.

Pe langă faptul ca proiectul în sine constă în transformarea unor tractoare normale în roboţi, costul total de transformare este destul de mic. Costurile totale sunt în jur de 2000 USD, ceea ce este foarte puţin pentur un astfel de proiect.

Cele mai mari costuri sunt pentru modulele GPS, Raspberry Pi şi placa Arduino Nano.

Puteţi vedea toate variantele de Tractobot pe canalul Youtube al lui Kyler Laird.

Întreaga poveste a proiectului Tractobot o găsiţi aici.

2018-03-04T12:26:33+00:00